Home / Leuke gadgets / Nanoblock kopen voor in de Mancave

Nanoblock kopen voor in de Mancave

Nanoblocks zijn zeer kleine bouwsteentjes waarmee je de mooiste bouwwerken kunt maken. De steentjes worden oneerbiedig ook wel het Lego voor de volwassenen genoemd. De bouwpaketten zijn o.a. online te koop bij de It’s a Present.nl vanaf € 10,95.

Wat is Nanoblock?

Nanoblock vleugelNanoblock is de nieuwe hit uit Japan. Met kleine blokjes (kleinste blokje is 4x4x5 millimeter) bouw je de mooiste werken. Ter vergelijking: Een nanoblokje is slecht 1/8ste van een gewoon Lego-steentje. Hierdoor is het detail van de bouwwerken veel hoger. Door de kleinere steentjes zien de werken er dus veel realistischer uit. Met slechts 11 verschillende typen bouwsteentjes is het des te verbluffender om te zien dat het eindresultaat zo mooi kan zijn! Je koopt de Nanoblocks dan ook vooral om het bouwwerk te bouwen dat op de verpakking staat.

Elk bouwwerk heeft een moeilijkheidsgraad en is afhankelijk van het aantal steentjes waaruit het bouwpakket bestaat. Zo bestaat het bouwpakket “Space Center” uit de Sights tot see collectie uit maar liefst 570 stukjes! Dus voor ieder wat wils! De bouwsteentjes zijn gemaakt van hoogwaardig ABS plastic waardoor de stenen altijd goed op elkaar aansluiten. De steentjes zijn gekleurd met “soy ink” in plaats van met de petroleum-gebaseerde kleurstoffen. Dit geeft de steentjes niet alleen een hele felle kleur, maar is ook beter voor het milieu.

Verzamelaars opgelet: Er zijn diverse series gemaakt met Nanoblock bouwpakketten, bijvoorbeeld de Miniatures en Sights to See collectie. De steentjes met uitgebreide bouwinstructie worden geleverd in een plastic zakje of in een doosje en zijn o.a. online te koop bij de Bijenkorf.

Nanoblock bouwpakketten kopen

Je kunt de bouwpakketten online kopen bij de Bijenkorf. Voorbeelden van bouwpakketten: 

Bekijk alle bouwpakketten

Geschiedenis van de Nanoblock

In oktober 2008 werden de eerste nanosteentjes verkocht door Kawada. Door het grote succes in de Japanse speelgoedwinkels is de markt gegroeid. Op dit moment zijn er in Japanse speelgoedwinkels grote schappen ingeruimd waarin de bouwpakketten zijn uitgestald.

Video over Nanoblocks

 Onderstaande video legt het principe van de Nanoblocks goed uit.