Home / Leuke gadgets / car cam kopen? Lees hier alles over car cams

car cam kopen? Lees hier alles over car cams

Car cam is een nieuw fenomeen in Nederland. In het buitenland is de Car cam of Dashcam populair. We laten je graag zien waarom dit zo is. Ook laten we je zien welke car cams je in Nederland kunt kopen en welke je beter niet kunt kopen. Er zijn namelijk een groot aantal fake dashcams te koop.

Wat is een Car cam?

car-cam-voorbeeldEen Car cam is een kleine camera die je in je auto achter je raam plaatst. Omdat de camera boven het dashboard hangt, wordt deze camera ook wel dashcam genoemd. De Car cam neemt vervolgens alles op dat er voor je gebeurt. In principe net zoals in het televisieprogramma “Blik op de weg”.  Een Car Cam hoef je niet voor elke autorit zelf aan te zetten. De meest car cams starten namelijk automatisch.

 

 

Waarom heb  je een car cam nodig?

Oorspronkelijk komen de dashcams uit Rusland en Amerika. Vooral in Rusland gebeuren er veel ongelukken en is in veel gevallen de politie corrupt. Om toch je verzekeringsmaatschappij te kunnen overtuigen dat het niet jouw schuld was, kun je de camera beelden overhandigen. Ook het met opzet aanrijden komt voor. De volgende compilatie laat zien waarom sommige autobestuurder soms erg blij zijn met hun car cam.

Ook voor aanrijdingen in Nederland kan het zeer verhelderend zijn:

Welke Carcams kun je kopen?

Verderop zul je lezen waarom je de e-bay en marktplaats aanbiedingen links moet laten liggen. Wij laten je de  car cams zien voor elk budget.

Goedkope car cam kopen

car-cam-goedkoopWil je een voordelige en goede oplossing, dan kun je best beginnen met een dashcam van maximaal 50 euro. 

 De dashboard camera van Kabelmaxx is een uitstekend model om mee te starten. Deze camera is voorzien van 6 infrarood LED’s voor betere opnames in de nacht. Het LCD scherm is kantelbaar en te draaien. Eenvoudig op te hangen middels een zuignap aan de voorruit. Naast de video opname kunt u ook snel een foto maken met de snapshot knop.

Bekijk de voorbeeld video van deze dashcam

Meer informatie en direct bestellen

 

 

State of the art car cam

car-cam-black-vueHeb je al een goedkope car cam of wil je gelijk of het beste van het beste? Kies dan voor het merk Blackvue dashcam. Dit merk heeft superieure beeldkwaliteit en diverse opname mogelijkheden. Wat denk je van Full hd beeld, GPS en ingebouwde Wi-Fi. Je besteld deze dashcam vanaf €399.  Meer informatie

 

 

 

Waarom geen car cam van e-bay of marktplaats kopen?

Het is niet verstandig om een car cam te kopen via e-bay. Hoewel de prijzen er lager zijn, zitten er veel imitaties tussen. Aan de buitenkant zien ze er hetzelfde uit, maar het komt regelmatig voor dat er een andere chip in zit waardoor de beeldkwaliteit slecht is. Ook komt het voor dat de hdmi aansluiting nep is.