Home / Man cave interieur / Internet via stopcontact wat heb ik nodig

Internet via stopcontact wat heb ik nodig

internet-via-stopcontact 

Je kunt Kabels wegwerken in je interieur  met de zeer fraaie cablebox waar we eerder al over schreven. Door de komst van tv via internet heb je nu ook een utp kabel nodig bij je televisie. Mancaving.nl laat zien hoe je dit kunt doen met internet via stopcontact. Dit is nog makkeIjker dan een draadloos netwerk aan te leggen. 

Hoe werkt internet via je stopcontact

1. Steek de adapters in een stopcontact
2. Sluit het apparaat via de netwerkkabel op de adapter aan
3. Druk de verbindtoetsen in – en klaar ben je!

 Door het gebruik van zogenaamde “powerline” adapters wordt je electrictiteitnet in huis uitgebreid met een datanetwerk. Volledig veilig en zeer eenvoudig aan te leggen. Doordat data met een veel hogere frequentie over het netwerk verloopt stort de “gewone” stroom niet. Bekijk de video voor een heldere uitleg over hoe internet via je stopcontact werkt.

 Een veelgestelde vraag is of internet via stopcontact ook veilig is. Het is VEILIG! Doordat je de powerline adapters kunt beveiligen middels een eenvoudig instelling is het volkomen veilig en kunnen je buren niet op je netwerk komen.

Wat heb ik nodig voor internet via stopcontact

 Om een netwerk aan te leggen via het stopcontact heb je minimaal twee powerline adapters nodig. Er zijn diverse merken en modellen te koop. Je hebt twee protocollen: hpu en homeplug av. Deze protocollen werken niet met elkaar. Het is daarom ook aan te raden om één merk en type powerline adapter te kiezen.

 Welke powerline adapters moet ik kopen?

 Inmiddels zijn er tientallen merken en modellen verkrijgbaar. Uiteraard zijn er ook vele prijsklassen. Op de redactie van mancaving.nl is er gekozen voor een budget oplossing met een zo compact mogelijk model: de TP-Link TL-PA2010KIT Powerline adapters. Vanaf 38 euro heb je een complete starterskit met 2 adapters. Meer informatie en direct bestellen. Heb je twee apparaten die je wilt aansluiten, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Netgear XAVB2602-100pes dubbelpoorts powerline adapter.