Home / Man cave interieur / Internet of Things: Automatiseer je mancave

Internet of Things: Automatiseer je mancave

Internet of things is een nieuw fenomeen. Alledaagse apparaten worden gekoppeld aan het bestaande thuisnetwerk en worden hiermee ‘slimme apparaten’. Denk aan op afstand aan- en uitschakelen van lampen via de smartphone of ‘smart tags’ voor het terugvinden van voorwerpen. Om de koppeling tot stand te brengen zijn er diverse (veelal draadloze) technieken te koop. In dit artikel vind je een overzicht van nieuwe toepassingen.

Tile: Bluetooth ‘zoek-en-vind tag’

Tile is een bluetooth sleutelhanger die je via de smartphone eenvoudig kunt opsporen. De tag heeft een ingebouwde speaker. Je kunt de tag hiermee op afstand laten piepen. De tag kan eenvoudig bevestigd worden aan je sleutelbos, in je tas of aan elk ander voorwerp die je wilt volgen (lees: snel kwijt kunt raken). De bijgeleverde app geeft de sterkte van het signaal aan waarmee de richting van de tag eenvoudig te bepalen is.

De Tile hoeft niet opgeladen te worden en werkt ongeveer een jaar. Je krijgt automatisch een melding als de Tile vervangen moet worden.

 Tile is een kickstarter-project en heeft inmiddels meer dan een miljoen dollar heeft opgehaald.

Bekijk hieronder een uitgebreide video en werking van de Tile.

Wallet Trackr 

wallet-trackrMet de WalletTrackr verlies je nooit meer je portemonnee. De tag werkt met Bluetooth smart-technologie en is hierdoor energiezuinig. Wanneer je portomonee buiten bereik van je smartphone raakt krijg via je de bijgeleverde app direct notificatie. Zakkenrollers opgelet: blijf dus uit de buurt! De toepassingen:

  • Vergeet-mij-niet reminder. De app speelt een liedje als je te ver weg bent van de portemonnee
  • Zoek & Vind via Google Maps. De app toont de laatst opgeslagen locatie voordat het contact met de tag verbroken werd.
  • Portemonnee kwijt? Druk op ‘Vind mijn portemonnee’ in de app en de tag begint de piepen.

Bekijk hieronder een uitgebreide video en werking van de Wallet Trackr.

http://www.wallettrackr.com/