Home / Led televisie / Led lcd full hd televisie kopen (update 12-12-2010)

Led lcd full hd televisie kopen (update 12-12-2010)

LED lcd full hd tv kopen

Voetbal of de laatste actiefilm kunnen kijken in de Mancave is een must. Daarom heeft Mancaving.nl een aantal led televisies op een rij gezet die zich hier prima voor lenen. Hierbij is gekeken naar type schermen (led of lcd), de maat en de mogelijkheden.

Top 5 verkochte LED tv

 

Top 5 LED TV
Philips 40PFL7605
Philips 32PFL5605
LG 42LE5300
Philips 46PFL7605
Samsung UE40C6000Wat is er nieuw aan Led lcd televisies?

Voorheen waren de lcd televisies niet voorzien van led, maar van CCFL. Dit zijn een soort tl buizen. Led heeft de voornaamste voordelen dat het veel zuiniger is en een langere levensduur heeft. Daarnaast zijn de schermen dunner en lichter qua gewicht.

CCFL  zal in de nabije toekomst net als plasma bijna niet meer te koop zijn. het grote voordeel van een ccfl lcd televisie is nu dat deze goedkoper wordt vanwege de verminderde vraag

Welke afmeting televisie moet ik kopen?

De televisies zijn in vele afmetingen te krijgen. Van 19 inch tot 100 inch. De standaardmaat op dit moment is 40 inch. Bij een kijkafstand van 2 meter of meer is dit ook wel de minimale grootte.

Hoe groter hoe beter gaat niet in alle gevallen op. Wordt de wedstrijd in full hd uitgezonden en heb je een blue ray speler? Dan kun je een 52″ wel ophangen. Echter een gewone uitzending via analoog of digitaal kan al snel blokkerig over komen.

Verschil: Full hd of hd ready

De termen Full hd en HD ready worden vaak door elkaar gebruikt. Men kan uitgaan van de volgende uitleg:

“Bij een HD ready televisie betekent dit dat de beeldresolutie minimaal 1280 bij 720 pixel is. Full HD wil zeggen dat deze televisies een nog hogere beeldresolutie hebben van 1920 x 1080 pixel (of beeldpunten). Daarnaast beschikken beide typen tv’s van digitale aansluitingen ook wel HDMI of DVI aansluitingen genoemd.”

Tot voor kort werden televisies geleverd die soms alleen 720p aan konden tegenwoordig kunnen alle televisies 1080p aan.

Ambilight of niet?

Fabrikant philips heeft het alleenrecht op het zogenaamde ambilight. Dit is licht (led) dat aan de zijkanten van de televisie schijnt. De kleur komt overeen met de kleuren op de tv. Volgens mancaving.nl heeft dit een grote toegevoegde waarde van de beleving van films. Indien je een ambilight televisie wilt aanschaffen ben je dus wel beperkt tot philips televisies.

Internet op tv

Uiteraard heeft je Mancave een htpc, maar een leuke feature is de mogelijkheid om ook internet te kunnen raadplegen via je televisie. Dit om bijvoorbeeld eenvoudig eten te bestellen via thuisbezorgd.nl

Philips gebruikt nettv om via widgets diverse internetapplicaties beschikbaar te stellen. Zo kun je youtube bekijken maar ook buienradar en fileinformatie.

Bij Samsung noemen ze dit Samsungs Internet@TV. Dit is een vergelijkbaar systeem.

Welke Led televisie kopen?

Rekeninghoudend met bovenstaande aspecten, heeft mancaving.nl een aantal televisies vergeleken en geselecteerd. Uiteraard houdt mancaving.nl de prijzen in de gaten en geeft aan waar je de televisies zo goedkoop mogelijk kan kopen.

Meest voordelige 40 inch led televisie (7000 serie) met ambilight en Nettv (internet op je televisie). De luxere 8605 heeft een stijlvolle afwerking.

40″ lcd led televisies met Ambilight

Philips 40PFL7605  Ambilight LED televisie

40″ lcd led televisies zonder Ambilight

Samsung PS50C7700 full hd led televisie

46″ lcd led televisies zonder Ambilight

Sony KDL-46EX711