Home / Man cave interieur / Isoleren van muren van je Mancave

Isoleren van muren van je Mancave

isoleren-van-murenIsoleren van muren van je Mancave is een belangrijk onderdeel. Enerzijds om je Mancave warm te houden maar anderzijds om je buren overlast te voorkomen. Nu kun je naar de Gamma rennen om glaswol te halen, echter houdt dit wel de warmte binnen, maar niet geluid! Lees daarom hieronder alles over het isoleren van muren.

Isoleren van muren voor warmte hoe werk het?

Het isoleren  van de muren van je mancave kan prima met steen of glaswol. Door gebruik te maken van gipsplaten kun je het geheel strak afwerken. Het is belangrijk om beschermende handschoenen en bril te dragen.   Lees hier ook hoe Hornbach bouwmarkt advies geeft over het isoleren van een schuin dak. Ook geef Klustips.nl duidelijk in een aantal stappen weer hoe je kunt isoleren. 

Isoleren van muren voor geluidisolatie hoe werkt het?

Om je mancave goed te isoleren heb je speciale geluidsabsorberende materailen en constuctie nodig. Steen en glas-wol werken niet bij geluidisolatie. Geluidsoverlast ontstaat voornamelijk door contactgeluid, via verbindingen met de naastgelegen ruimte. Spijkers en schroeven alleen al zijn goede geluidsbruggen. Het is daarom zaak om een zwevende constructie te maken om geluidsoverbrengingen te voorkomen.

Bekijk de klusvideo van GAMMA en volg eenvoudig alle stappen om uw doe het zelf project tot een succes te maken!

 Om geluidsoverlast via ruiten te voorkomen kun je het beste dubbelglas of HR-glas gebruiken. Je kunt ook zachte vloerbedekking en gordijnen neemt. Deze absorberen geluid, waardoor dit minder weerkaatst in de ruimte.