Home / Man cave interieur / Roomba kopen in 2023: de robotstofzuiger voor in je Mancave

Roomba kopen in 2023: de robotstofzuiger voor in je Mancave

Bijna 10 jaar geleden hebben we kennis laten maken met de Roomba, Deze robotstofzuiger zorgde ervoor dat je je Mancave altijd netjes en schoon kunt houden. Nu 10 jaar hebben we de Roomba Irobot Roomba Combo C7558 voor je getest. Wat zijn de verschillen in 10 jaar qua functionaliteit en performance. Je kunt het artikel van 10 jaar geleden hier teruglezen.

Irobot Roomba Combo J7+

De Irobot Roomba Combo J7+ (C7558) is een indrukwekkende combinatie van krachtige stofzuigtechnologie en geavanceerde slimme functies. Met de belofte van moeiteloze schoonmaak en intelligente navigatie heeft dit model veel aandacht getrokken. In deze review zullen we dieper ingaan op de functies, prestaties en algehele ervaring die de Roomba Combo J7+ te bieden heeft.

Slimme Navigatie en Mapping:

Een van de meest opvallende kenmerken van de Roomba Combo J7+ is de slimme navigatie en mapping-technologie. Dankzij geavanceerde sensoren en vSLAM-technologie (visuele simultane lokalisatie en mapping) kan deze stofzuiger uw huis in kaart brengen en efficiënt reinigen zonder botsingen met meubels of obstakels. Het maakt gebruik van ‘Intelligent Light Ring’ -technologie om duidelijk te communiceren over zijn status en richting.

All-in-One Reinigingsvermogen:

De Roomba Combo J7+ is ontworpen om zowel stofzuigen als dweilen te combineren, wat zorgt voor een uitgebreide reiniging van uw vloeren. Met de optionele Clean Base Automatic Dirt Disposal wordt vuil automatisch geleegd, waardoor je niet continu de stofcontainer hoeft te legen.

Geavanceerde Vuilherkenning:

Dankzij Dirt Detect-technologie kan de Roomba Combo J7+ automatisch vuilige gebieden detecteren en er extra aandacht aan besteden. Dit zorgt voor een grondige reiniging van zelfs de meest veeleisende plekken in uw huis.

Aanpasbare Schema’s en App-Bediening:

Met de iRobot Home-app kun je de Roomba Combo J7+ bedienen en aanpassen. Je kunt schoonmaakschema’s instellen, aangeven welke kamers prioriteit hebben en zelfs reiniging op afstand starten via je smartphone.

Voordelen:

 • Efficiënte navigatie en mapping voor probleemloze reiniging.
 • All-in-one functionaliteit met stofzuigen en dweilen.
 • Geavanceerde vuilherkenning en extra reiniging op vuile plekken.
 • Slimme app-bediening en aanpasbare schema’s.

Nadelen:

 • Het premium prijskaartje kan een belemmering zijn voor sommige budgetten.
 • Afhankelijk van de lay-out van je huis, kan het scannen en in kaart brengen aanvankelijk wat tijd in beslag nemen.

De Irobot Roomba Combo J7+ (C7558) is een krachtige en slimme stofzuig- en dweilcombinatie die de belofte van gemak en efficiënte reiniging waarmaakt. Met geavanceerde technologieën en aanpasbare functies is dit model een uitstekende keuze voor degenen die willen profiteren van een schoner en comfortabeler huis, zonder gedoe. Hoewel de prijs aan de hogere kant kan liggen, is de Roomba Combo J7+ een investering in gemak en tijdswinst.

 

De verschillen tussen de Roomba uit 2013 en de Roomba uit 2023

De Roomba 630, die werd uitgebracht in 2013, en de Roomba Combo J7+, uitgebracht in 2023, behoren tot verschillende generaties van iRobot-stofzuigers. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen:

1. Slimme Navigatie en Mapping:

 • Roomba 630 (2013): De Roomba 630 maakt gebruik van een basisnavigatiesysteem met willekeurige bewegingen. Het heeft geen geavanceerde kaartopbouwtechnologie en vertrouwt op botsings- en valpreventiesensoren om obstakels te detecteren.
 • Roomba Combo J7+ (2023): De Roomba Combo J7+ beschikt over geavanceerde navigatie en mappingtechnologie. Het kan de indeling van je huis in kaart brengen, kamers identificeren en efficiënter reinigen dankzij vSLAM (visuele simultane lokalisatie en mapping).

2. Reinigingsfunctionaliteit:

 • Roomba 630 (2013): De Roomba 630 is een stofzuigrobot zonder extra functies zoals dweilen. Het is primair ontworpen voor stofzuigen.
 • Roomba Combo J7+ (2023): De Roomba Combo J7+ is een hybride model dat zowel stofzuigt als dweilt. Het biedt een combinatie van stofzuig- en dweilfuncties voor een grondigere reiniging.

3. App-Bediening en Connectiviteit:

 • Roomba 630 (2013): De Roomba 630 had geen ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit en kon niet via een app worden bediend.
 • Roomba Combo J7+ (2023): De Roomba Combo J7+ heeft Wi-Fi-connectiviteit en kan worden bediend en geprogrammeerd via de iRobot Home-app. Dit biedt meer flexibiliteit en controle over de reiniging.

4. Vuilherkenning en Gerichte Reiniging:

 • Roomba 630 (2013): De Roomba 630 had basisdirt detectie en past niet specifiek zijn reinigingspatroon aan op vuilige gebieden.
 • Roomba Combo J7+ (2023): De Roomba Combo J7+ beschikt over geavanceerde vuilherkenning en kan gerichte reiniging uitvoeren op vuilige plekken, waardoor het grondiger en efficiënter reinigt.

5. Automatische Vuilafvoer:

 • Roomba 630 (2013): De Roomba 630 had geen optie voor automatische vuilafvoer.
 • Roomba Combo J7+ (2023): De Roomba Combo J7+ kan worden geleverd met een optionele Clean Base Automatic Dirt Disposal, waardoor vuil automatisch uit de robot wordt geleegd.

In het kort is de Roomba Combo J7+ een aanzienlijke stap vooruit ten opzichte van de Roomba 630, met geavanceerdere technologieën voor navigatie, reiniging en connectiviteit. Het biedt een meer geavanceerde en aanpasbare reinigingservaring die inspeelt op de behoeften van moderne huishoudens.

Je bestelt de Romba Combo J7+ eenvoudig bij bcc.nl