Home / Man caves / Vier tips voor het maken van een man cave

Vier tips voor het maken van een man cave

Man cave voorbeeld

De basis van een man cave: Televisie, bank en koelkast

Een extra slaapkamer of andere ruimte die nu gebruikt wordt als rommelhok kan eenvoudig worden omgebouwd tot man cave. Mancaving.nl geeft vier tips om je op weg te helpen met het bouwen van een man cave.

Tip 1: Begin met een volledig lege kamer

Om de ruimte optimaal te benutten is het aan te raden alle spullen die in de kamer staan weg te gooien of te verkopen via Marktplaats. Inclusief het oude bed en fitnessapparaat waar niets meer mee wordt gedaan. Verf de muur vervolgens in een neutrale kleur zodat alle aandacht uitgaat naar de spullen die in de man cave worden gezet. Een nieuwe start zorgt ervoor dat de kamer volledig naar eigen smaak is in te richten.

Tip 2: Behandel de man cave als bijzondere kamer

Man cave bordje

Houd de man cave bijzonder: Beperk de toegang met een bord

De man cave is een bijzondere kamer voor speciale gelegenheden. Maak aan medebewoners duidelijk dat de man cave niet betreed mag worden zonder toestemming  of om spullen op te slaan. Wanneer de kamer wordt behandeld als ‘gewone kamer’ zal de magie van de man cave verdwijnen. Het beste is om een bordje op de deur te hangen waarmee duidelijk wordt gemaakt dat toegang alleen ‘op uitnodiging’ wordt verschaft. Als uiterst middel kan een slot op de deur gemaakt worden.

Behandel als eigenaar van de man cave ook de kamer als ‘bijzondere kamer’ en vergroot hiermee het plezier wanneer je met je mannelijke vrienden de man cave betreedt voor een bijvoorbeeld een gezellige avond pokeren of gamen
 
 
 
 
 

Tip 3: Koop als eerste de minimale ‘man cave’-vereisten

 Een LED lcd full hd televisie kopen is een absolute must in de man cave. De functie van de man cave wordt vaak het kijken naar TV-programma’s zonder dat je daar bij  gestoord wordt. Voor de televie geldt natuurlijk: Hoe groter des te beter. Een tweede mag een bank niet ontbreken. Hoe dieper, zachter en ouder des te beter. Een bank van leer biedt natuurlijk een stijlvolle aanblik, stof een meer warme uitstraling. Let er op dat de bank groot genoeg is om languit op te liggen zodat je optimaal kunt genieten. De laatste vereiste is een koelkast voor de voorraad bier en cola. Let bij het aanschaffen van de koelkast er op dat deze niet te klein is. Het is niet praktisch om na elk uur de koelkast bij te moeten vullen met als gevolg lauw bier.

Maak de kamer verder af met bijvoorbeeld neon-reclames, games, een pokertafel of andere leuke gadgets.

Tip 4: Geef niet te veel geld uit

Besteed niet te veel geld aan spullen voor in de man cave. Met uitzondering van de televisie en de fysieke ruimte moeten alle spullen te vervangen zijn. Afwisseling zorgt er voor dat mannen trots tegen hun vrienden kunnen vertellen over de nieuwe inrichting. Een mooi excuus om weer een avond te organiseren met mannen onder elkaar.