Home / Leuke gadgets / NFC tags kopen voor in de Mancave

NFC tags kopen voor in de Mancave

NFC staat voor Near Field Communication en wellicht zonder dat je het weet heeft jouw telefoon ook deze chip aan boord. Maar wat is het is het en wat kun je er mee? En nog belangrijker: Hoe kun je NFC tags gebruiken in je Mancave? We laten je graag 5 mogelijke NFC toepassingen zien.

Direct NFC tags kopen? Dit kan voordelig en snel bij NFCsupport.nl

 

Wat is NFC en hoe werkt het?

De techniek werkt op basis van de bestaande RFID (Radio Frequency Idententification) techniek. Hierbij is het mogelijk om over een afstand van maximaal 10 centimeter data uit te wisselen. De  meest voorkomende toepassing is het uitwisselen van data tussen een NFC Tag en een NFC reader. De reader is in de meeste gevallen een NFC Smartphone.  In de praktijk komt het op het volgende neer: Je houdt je smartphone tegen een NFC Tag en je mobiele telefoon voert automatisch een taak uit. Het openen van een website, facebookpagina of inchecken bij Foursquare zijn één van de meest gebruikte toepassingen voor NFC tags. Ook wordt de techniek gebruikt om mobiele betalingen uit te voeren. Het volgende filmpje laat zien hoe dit in de praktijk werkt:

NFC tags kopen waar moet je op letten

Voordat we je de toepassingen van NFC tags laten zien willen we je graag informeren over de NFC Tags die je kunt kopen. Er zijn namelijk zoals bij veel technieken meerdere standaarden beschikbaar. Afhankelijk van je toepassing zijn er grofweg 4 verschillende NFC standaarden:

  • Ultralight: Goedkoop, voor een korte url en te gebruiken voor bijna alle smartphones
  • Ultralight C: In principe alleen voor technische applicaties en niet leesbaar door alle smartphones
  • Standaard 1K: Groot geheugen, maar niet te gebruiken voor de nieuwste generaties smartphones
  • NTAG203: Nieuwste en meest sterke chip en is te gebruiken door alle smartphones

We adviseren je om zoveel mogelijk gebruik te maken van de NTAG203 chip. Op deze manier heb je de garantie dat iedereen deze tag kan scannen.

 

NFC stickers kopen en toepassen in de Mancave

NFC-tags-starter-pack

 

NFC tags koop je snel en voordelig bij NFCSupport.nl. Je kunt direct gaan voor een start en experimenteerpakket zodat je alle type tags kunt proberen. Het NFC startpakket bestel je vanaf €29,95 bij NFC Support.nl. Vanaf  €5,95 heb je je eigen set NFC stickers om NFC in je Mancave toe te passen.

 

 

In de Mancave kun je NFC tags gebruiken voor de volgende toepassingen:

Facebook like us in checken

NFC-sticker-facebook

Je kunt een NFC Facebook sticker plaatsen in de Mancave zodat vrienden kunnen inchecken op je Mancave. Door de sticker te tappen kom je op de facebookpagina van je Mancave. De sticker is ook geschikt om op een raam te bevestigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NFC Bierviltjes

Een andere gave toepassing is het gebruiken van bierviltjes met NFC technologie. Je kunt je eigen bierviltjes dubbelzijdig ontwerpen en voorzien van eigen data op de near field communication chip. De bierviltjes zijn in Nederland te bestellen bij NFCSupport.nl. De volgende video laat zien hoe simpel het werkt.

NFC Task launcher

Naast het laten bezoeken van websites kun je tags ook gebruiken voor het laten aanpassen van instellingen op je telefoon. Je kunt hierbij denken aan het volgende:

  • WiFi aan en uitzetten
  • Mobiel internet aan en uitzetten
  • Automatisch een alarm laten instellen na tappen van NFC tag
  • Geluid aan en uitzetten
  • Automatisch een app opstarten zoals bijvoorbeeld voetbaluitslagen of het weer

Voor deze toepassingen heb je naast een tag ook de app NFC task launcher nodig. Voor de werking van NFC task launcher hebben wij het volgende filmpje opgezocht:

http://youtu.be/17ASsGo8kIk

 

Bent uop zoek naar een NFC reader / writer? Kijk dan op Centralpoint.nl voor een compleet overzicht.